Medi Ambient i Energia

Medi Ambient, allà on arriben tots els camins

"Perquè lluitar contra el canvi climàtic passa, indefectiblement, per més participació, més comunicació, més coneixement i més democràcia en tots els àmbits de la nostra societat"

Montserrat Vilardosa i Tomàs
Montserrat Vilardosa i Tomàs

D'uns anys ençà ningú no dubta de la preeminència dels temes mediambientals en tots i cadascun dels àmbits de la nostra realitat.

Allò que defensàvem unes quantes i uns quants, vistos com una espècie de personatges curiosos o entranyables en alguns casos, amb les nostres admonicions sobre la fi del món que coneixíem, malauradament s'està veient realitzat, no pas per un fat del destí, ni perquè els Déus ens haguessin nomenat oracles d'alguna religió arcana, sinó per tota la ciència que acumulem com societat.

Avui, doncs, ningú no pensa en territori, en indústria, en energia, fins i tot en salut, educació o esport,..., sense passar per l'anàlisi de les qüestions afectades pel canvi climàtic, les emissions de CO2, o per les possibles repercussions sobre el clima de tots i cadascun dels nostres actes.

Així, la transversalitat que sempre hem defensat, i que ha quedat demostrada, ens empeny a treballar més, i millor, en la nostra sectorial.

Treballar més i millor en les especialitats científiques, més i millor en els nostres llocs de treball i de responsabilitat, més i millor per no deixar ningú fora del canvi, i sobretot i molt especialment més i millor en la política i més i millor en millorar la democràcia. Per afegir més i més persones en aquest projecte d'entendre i fer entendre els canvis als que ens enfrontem com a societat.

Perquè lluitar contra el canvi climàtic, contra la crisi,  passa, indefectiblement, per més participació, més comunicació, més coneixement i més democràcia en tots els àmbits de la nostra societat.

 

Montserrat Vilardosa i Tomàs

Sectorial de Medi Ambient

Regidora de promoció econòmica a Esparraguera