Benestar Animal

Promoció de drets i benestar dels animals als municipis

"És una oportunitat més per continuar avançant cap a una república catalana per a tothom, també pels animals"

Marina Vall-llosada Garcia
Marina Vall-llosada Garcia

Les polítiques municipals, tal com recullen tant el programa marc com les polítiques marca del nostre partit, també han de tenir com a objectiu la protecció dels drets i el benestar dels animals.

La construcció de municipis més justos envers els animals contribueix a treballar per una societat més sensible, responsable i respectuosa amb tots els individus vulnerables però, més enllà d’aquestes raons, hem de tenir en compte que molts animals formen part de les famílies de les veïnes i veïns dels nostres municipis.

Malauradament, el manteniment d'aquests vincles afectius perilla, a vegades, quan les persones cuidadores tenen una edat avançada, es troben en risc d'exclusió social, són víctimes de violència de gènere o no disposen altrament de suficients recursos econòmics.

Des de l'àmbit municipal, cal portar a terme polítiques actives que adrecin aquestes situacions en benefici dels diferents membres de famílies multiespècie. La proposta clara que des de l'expertesa contrastada us proposem des de la sectorial a partir ja del 29 de maig, és la promoció de la regidoria de Drets i Benestar Animal, en ajuntaments de pobles i ciutats grans amb estructura suficient per desenvolupar-la i dotar-la de personal expert per exercir les seves competències, com per exemple van fer a Blanes, i en municipis petits formant a una persona de l'ajuntament per tal que conegui els recursos supramunicipals on cal recolzar-se davant temes de protecció i benestar animal promovent la col·laboració fluida amb les administracions comarcals, com fan a Sant Julià de Ramis.

Aquesta recomanació, que us permetrà alhora desenvolupar les polítiques marca, és una oportunitat més per continuar avançant cap a una república catalana per a tothom, també pels animals.

 

Marina Vall-llosada Garcia, secretaria general adjunta de la sectorial de Drets i Benestar dels Animals