Benestar Animal

La protecció dels animals: un dret i una oportunitat per guanyar

"La competència d'aquestes accions recau en l'administració local i, per tant, fer-la de forma conscient, ètica i empàtica ens farà arribar molt més a les persones que són sensibles amb ells"

Etna Estrems Fayos i Marina Vall-llosada Garcia
Etna Estrems Fayos i Marina Vall-llosada Garcia

Ben a prop de les eleccions municipals tots els pobles i ciutats del país comencem a treballar en propostes que durem als programes de govern per a la legislatura 2023-2027.

A partir de la coneixença de les competències que tenen els ajuntaments s'elaboren aquestes propostes en tots els àmbits. En el camp de la protecció dels animals, però, en moltes ocasions es desconeixen les obligacions de les administracions municipals i això fa que molts cops no es compleixin uns mínims que hauríem de tenir ben presents.

Hem de tenir en compte que els ajuntaments tenen competències, principalment, en polítiques relacionades amb els animals de companyia. Cal ser conscients que aquests animals són els que comparteixen la vida amb les persones i, per tant, molts dels nostres veïns i veïnes se’n preocupen.

Són responsabilitat dels ajuntaments la recollida i acollida dels animals abandonats o perduts a la via pública, la gestió de les colònies de gats ferals i el control dels animals salvatges urbans.

La competència d'aquestes accions recau en l'administració local i, per tant, fer-la de forma conscient, ètica i empàtica ens farà arribar molt més a les persones que són sensibles amb ells i que, en moltes ocasions, decideixen la seva confiança política en funció de la feina que es fa vers els animals dels seus municipis.

Tenir clares les nostres competències i exercir-les amb respecte multi espècie, no només millorarà la qualitat de vida dels animals amb qui interactuem com a administració sinó que ens pot aportar notorietat i confiança en gran part dels veïns i veïnes dels nostres municipis.

Pensem-hi!

 

Etna Estrems Fayos i Marina Vall-llosada Garcia

Secretaria general i secretaria general adjunta de la sectorial de Drets i Benestar dels Animals