Benestar Animal

Ha arribat l’hora del republicanisme animalista: suma’t-hi

Grup impulsor de Drets i Benestar dels Animals
Grup impulsor de Drets i Benestar dels Animals

El passat diumenge 2 de juliol el Consell Nacional d’Esquerra Republicana va aprovar la creació d’una nova comissió sectorial de Drets i Benestar dels Animals. És el resultat d’anys de feina i teixir complicitats entre diferents sensibilitats per part de nombroses militants republicanes. El nostre partit disposa de militància animalista amb la convicció, el talent i els coneixements suficients per tal de dur a terme amb solvència les funcions encomanades a una comissió sectorial. Ara ha arribat la seva –la nostra– hora.

Mitjançant aquest canvi orgànic, Esquerra es dota de les eines per complir amb els nostres compromisos polítics en defensa dels animals. En el punt 92è de la darrera ponència política declarem que els animals són “éssers sintients” amb “benestar propi”. Reclamem el respecte als animals “tant pel que fa a la protecció dels seus drets com pel que fa a la millora del seu benestar.” Reconeixem la necessitat de legislar contra “la tortura, abandonament i el seu sacrifici per pur espectacle”, tot perseguint l’objectiu final que “els éssers humans convisquin amb la resta d’animals sense posseir domini sobre ells.”

En execució d’aquest mandat, correspondrà a la nova sectorial continuar treballant en el desenvolupament ideològic i programàtic de la defensa dels animals. De tots. Animals de companyia i altres animals domesticats. Animals urbans i periurbans. Animals silvestres. Com a republicans partim de la convicció que cap individu sintient, sense importar la seva espècie, ha d’estar sota la dominació d’un altre. Que tot individu sintient ha d’estar protegit per un escut institucional que garanteixi els seus drets i promogui el seu benestar.

Ens toca ara concretar aquest ideal de republicanisme animalista. Ens toca ara especificar les propostes polítiques realistes que ens hi poden apropar, tenint en compte les circumstàncies econòmiques, socials i culturals del nostre país.

Construïm plegades una república pels animals. Suma’t-hi.

Podeu inscriure-us a través d'aquest enllaç.

 

Eze Paez

Etna Estrems

Marina Vall-Llosada

Raül Barahona