Benestar Animal

En defensa dels animals

Etna Estrems
Etna Estrems

“Un país, una civilització, es pot jutjar per la forma en que tracta als seus animals”. Així ho deia ja Gandhi fa molts anys. L’objectiu de perseguir un país just socialment i igualitari només es pot entendre si aconseguim una societat també justa i compassiva amb tots els animals que hi viuen, sigui quina sigui l’espècie. Aquest és l’objectiu que persegueix la formació del grup de treball en drets dels animals d’Esquerra republicana. Ras i curt, sense floritures.

Dins la nostra organització, era imprescindible aconseguir una estructura que esmerci els seus esforços a treballar per millorar la vida d’aquells que no tenen veu. I així ho hem fet des del primer minut, amb la redacció d’un programa electoral que, per primer cop, incloïa un apartat exclusiu de drets dels animals. Caminar cap a un dret civil que converteixi les obligacions dels propietaris envers els drets propis dels animals de companyia, avançar cap a un model productiu respectuós amb els interessos de totes les parts i treballar fermament per eradicar qualsevol tipus de maltractament. Aquest és el país que volem aconseguir.

Hem treballat, també, en la presentació d’esmenes a la llei espanyola que regularà el nou règim jurídic dels animals i seguim en contacte, colze a colze, amb l’equip del Congrés dels Diputats per revisar a fons la nova llei estatal de benestar animal que s’està plantejant.

A nivell intern, intentarem arribar a tots i cadascun dels nostres càrrecs electes, de persones involucrades en la gestió municipal i de totes i tots els militants, simpatitzants i amics per fer arribar a tothom les eines necessàries per treballar per un municipalisme més just amb els animals de totes les espècies.

Un camí llarg però que, sense cap mena de dubte, hem vingut per a transitar fins el final.

 

Etna Estrems

Vocal de Benestar Animal de la sectorial de Medi Ambient i Energia

mediambient@esquerra.cat