Medi Ambient i Energia

Una República neta i verda

Meritxell Serret
Meritxell Serret

L'onada verda creix i es va escampant per Europa. A Alemanya el partit dels verds ja és el segon en intenció de vot d'acord amb els sondejos i estan governant a través de coalicions, tant amb partits de dreta com d'esquerra, a 10 dels 16 länders. A França, en la segona volta de les eleccions municipals del passat 28 de juny, el partit verd ha guanyat alcaldies importants, directament o amb coalicions guanyadores, demostrant que en un context de crisi socioeconòmica, amb creixent atur, l'àmbit mediambiental ha estat prioritari per a molta ciutadania.

Certament, aquest primer quart del segle XXI està marcat per l'emergència climàtica i per la creixent conscienciació ecològica de l'opinió pública, especialment de les generacions més joves que es rebel·len davant les inèrcies del passat que hipotequen el futur.

A Catalunya, Esquerra Republicana som la força cridada a representar i encapçalar les polítiques que han de permetre al país fer front a la transició verda i energètica i a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l'Agenda 2030.

Esquerra volem construir aquest present i futur sostenibles i de progrès des de cada racó del territori, fent xarxa amb totes les organitzacions que defensem un país viu i net. Tenim la vocació i tenim el projecte, amb propostes que vertebren la transversalitat de la sostenibilitat ambiental en totes les polítiques sectorials, i que la vinculen a la justícia social i a la competitivitat econòmica del país. És un compromís que entomem el conjunt de la militància i que forma part de la lluita democràtica per construir la República catalana.

 

Meritxell Serret i Aleu