Medi Ambient i Energia

Esquerra aposta pel residu zero

Moció aprovada per una moratòria i suspensió de nous projectes d'incineració de residus

Cercs
Cercs

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció, treballada conjuntament amb la societat civil i els moviments socials de protecció de medi ambient, que aposta per tenir l’aire net. Els residus s'han de minimitzar i, de fet, han de ser considerats com a recursos. No podem continuar com a societat amb la pràctica de cremar i incinerar residus, ni tampoc podem promoure l'energia que s’obté de la valorització energètica dels residus si l'objectiu és reduir-los al mínim.

Esquerra Republicana aposta pel residu zero. Cremar residus, és una pràctica que s’ha de deixar de fer. Tenir l’aire net és una de les maneres de tenir una bona salut i alhora també és un dret de tota la ciutadania i una obligació de totes les administracions.

La gent d’Esquerra Republicana agafem el compromís de fer-ho possible gestionant el canvi amb mesures responsables i empenyent per l'arribada urgent d'una Llei de Prevenció de Residus i d'Ús Eficient dels Recursos, que serà una eina més per a la transició ecològica, per un país eficient i renovable energèticament i sostenible econòmica i ambientalment.

La moció aprovada avui és un gran pas endavant per a fer front a l’emergència climàtica que ens està interpel·lant al conjunt de les administracions publiques.

Vegeu el text de la moció en el document adjunt i la intervenció de la diputada Mònica Palacín al Parlament: https://t.co/MP6svWXMmH