Política Territorial

Jornada: Les infraestructures i la mobilitat a la República Catalana

Aquest dissabte 14 de gener va tenir lloc la jornada sobre "Infrastructures i Mobilitat a la República" en el que el president de la sectorial de Política Territorial, Francesc Sutrias, va presentar els pilars de la República en aquest àmbit: http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/politica-territorial

A l'acte hi van tenir lloc dues taules rodones. Una primera dedicada a les infrastructures que va comptar amb la participació de l'Oriol Altisench, degà del Col·legi d’Enginyers de Camins Canals i Ports de Catalunya, Climent Molins, professor i investigador del Departament d’Enginyeria Civil i Ambiental de la UPC, Isabel Salamaña, professora de Geografia de la Universitat de Girona
i la diputada al Congrés Teresa Jordà que va fer de moderadora.

La segona de les taules rodones va anar dedicada a la mibilitat, en la que hi van participar en Blai Aparici, membre de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, Jordi Fàbrega, diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Carme Miralles, professora de Geografia urbana UAB. Especialista en mobilitat urbana i planificació territorial en Dionís Guiteras, vicepresident de la Diputació de Barcelona que va moderar el debat.

En la seva intervenció, Dionís Guiteras, que va moderar una de les taules de debat, va recordar que 'la realitat del país és asimètrica pel que fa a les infraestructures i mobilitat', i va reivindicar la necessitat de trobar 'solucions asimètriques per garantir l'equilibri territorial'.

Per la seva banda, el diputat delegat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, va afirmar que 'calen uns Plans Locals de Mobilitat que garanteixin una mobilitat diversa, democràtica i sostenible'. Fàbrega va posar en valor 'la instal·lació de fibra òptica que fem en les carreteres de la Diputació de Barcelona i que ens permetrà tenir carreteres intel·ligents'. En aquest punt, va advertir que 'cal un control públic del desenvolupament d'aquestes infraestructures tecnològiques per a mobilitat intel·ligent'.

La cloenda va anar a càrrec del secretari general adjunt d’Esquerra Republicana en Lluís Salvadó.

Per més informació, podeu disposar dels continguts complets de la jornada:
https://www.esquerra.cat/uploads/20180124/jornada_2017_1_14_infraestructures_i_mobilitat_repcat.pdf

I aquí podeu veure el vídeo sencer de la jornada: