Administracions Públiques

Servidors públics compromesos amb el nou país

Jesús Palomar
Jesús Palomar
I com seran les administracions del nou país? Quins serveis seran públics? Hi haurà funcionaris o laborals? Els directius seran professionals? Quants nivells d'administració hi haurà? totes aquestes preguntes i moltes d'altres es plantegen des de la nostra sectorial tot sovint quan pensem com seran les administracions públiques catalanes del nou país, també ho pregunten els sindicats, els mateixos funcionaris de diferents administracions, el teixit empresarial, el tercer sector, la ciutadania....tothom!. Totes aquestes preguntes són importants, i en això cal treballar molt i molt bé.

Més enllà d'aquestes preguntes i respostes cal treballar per un compromís: el del personal públic de les administracions catalanes, siguem funcionaris de carrera o interins, siguem funcionaris, estatutaris o laborals. Totes les persones que prestem servei a les administracions públiques catalanes hem de canviar cert xip i veure'ns, i que ens vegin, com a persones que prestem serveis a la ciutadania. Cal que treballem amb ètica personal i professional, amb vocació de servei públic i d'atenció a la ciutadania, amb ganes de construir col·laborativament amb la ciutadania uns serveis públics de qualitat, eficients i eficaços, cal que siguem transparents en la nostra gestió, cal que expliquem allò que fem...i que ningú es pensi que no ho estem fent ara, però cal reforçar-ho. Més enllà de fidelitat a la nostra administració tenim un deure de fidelitat a la ciutadania.

I el primer compromís que el personal públic hem de tenir amb el país i la ciutadania radica en fer tots els possibles perquè el proper 9N puguem votar, que el personal públic de la Generalitat, ajuntaments i diputacions ens posem al servei del país fent arribar les urnes arreu, ajudant a construir les llistes de ciutadans amb dret a vot i, sobretot, garantir que tots els punts de votació tindrà un/a representant de l'administració voluntari per garantir el bon funcionament de la consulta.


Jesús Palomar i Baget
Comissió sectorial d'AAPP i Justícia