Administracions Públiques

Pressupostos 2015: 14 pagues, desaparició de dietes i limitació de sous

Ha sigut un camí llarg i feixuc, ple d’incompliments per part del Govern, no podem negar-ho, ni tampoc mirar cap una altra banda. Finalment, però, alguns dels reptes que ERC s’havia plantejat en l’àmbit de la Funció Pública s’han assolit.

D’una banda la urgent necessitat de posar punt i final als esforços extraordinaris demanats als servidors públics pel que fa a les retallades de sous. Enguany es recupera la 14 paga, a la qual s’hi afegirà el retorn de part de la paga pendent del 2012. Després de massa anys perdent poder adquisitiu de manera reiterada, el 2015 serà, per fi, l’any de l’inici de la recuperació.

D’altra banda, agafa forma de manera definitiva la voluntat de repartir de manera més equitativa els molts esforços que estaven i estan fent els treballadors públics de la Generalitat. La voluntat d’ERC ha estat sempre intentar preservar de les conseqüències d’aquests ajustaments els cossos inferiors i més mal remunerats, per tant aquells servidors públics en una situació més vulnerable.

Ara, amb la desaparició, per fi, de les dietes, amb la recuperació del 15% de jornada per part dels treballadors interins i fixant, per llei, un topall de sou que posa com a límit, en l’àmbit públic, el sou de conseller, aconseguim fer més just, més equilibrat, l’esforç entre aquells qui més tenen i aquells qui menys, entre aquells qui més cobren i aquells que menys.


Sergi Sabrià
Diputat al Parlament de Catalunya
Esquerra republicana