Medi Ambient i Energia

Per una Catalunya més justa social i mediambientalment

Des d’ERC volem fer la República de les persones lliures i iguals, independentment del seu sexe, raça o classe social. Construirem un nou país implacable amb la corrupció, que estructuri una societat més justa socialment, minimitzant les desigualtats i fomentant la inclusió i cohesió.
 
En aquest nou país, per tal que tothom pugui adquirir un nivell de vida confortable, s’ha de promoure una economia competitiva de base exportadora industrial i d’empreses de serveis de valor afegit, potenciant especialment el creixement de les pymes i mitjanes empreses, així com fomentar la captació d’inversions d’empreses internacionals.
 
La Catalunya del futur, per tal d’ésser una societat moderna i avançada, a més de tots aquests pilars sobre els quals hem de construir el nou país, ha d'incloure un criteri addicional:
la sostenibilitat ambiental!.
 
En un planeta on els recursos naturals son finits, la fragilitat dels ecosistemes un fet contrastat (canvi climàtic, contaminació aigües marines i continentals, sobreexplotació espais naturals i contaminació dels sols, ...) i amb una afectació directa en la salud humana (malalties per contaminació atmosfèrica, intoxicació per contaminació de la cadena alimentària,..), a Catalunya tenim el deure i la responsabilitat de canviar cap a un model productiu sostenible que garanteixi les necessitats futures i legítimes de les properes generacions.
 
Aquest ambiciós repte, des d'ERC el veiem com una verdadera oportunitat de canvi, de transformació i no com una càrrega a suportar com es veu encara en algunes societats amb paradigmes arcaics.
 
És indispensable una aposta valenta, innovadora i amb intel·ligència per integrar progressiva i decididament els criteris de sostenibilitat en els diferents àmbits de desenvolupament de la construcció del nostre nou país.
 
Aquesta aposta clara per un teixit industrial sostenible, ha de servir per potenciar la competitivitat de les empreses implicant una reducció dels seus costos en residus, aigua i energia gràcies a projectes d'economia circular que englobin des d'un eco disseny en origen fins a la recuperació final com a matèria prima dels residus i valorització energètica.
 
En ERC volem una societat en global sostenible, aplicant doncs aquests mateixos criteris d'aposta per les energies renovables i l'autoconsum energètic en transports i edificis públics i privats, així com fomentar decididament la reutilització, reciclatge i valorització energètica dels residus urbans.
 
Aquests criteris mediambientals han d’ésser també factors claus en la definició del model urbanístic de les nostres ciutats i pobles, així com de la gestió de les infraestructures i els espais naturals, per tal d’assegurar la qualitat de vida de les persones.
 
Per aquests motius,  les noves persones que estem en la sectorial de Medi Ambient d'ERC, contactarem amb les diferents realitats territorials d'ERC i transversalment amb la resta de sectorials, per tal d’ajudar a la reflexió, decisió i difusió sobre el posicionament en els diferents aspectes i criteris mediambientals que ERC ha d’impulsar i promocionar, per tal d’ampliar la base de persones a Catalunya que comparteixin la nostra visió del nou país modern i avançat que volem construir entre totes i tots.  
 
 
Per una nova Catalunya Independent, més justa social i mediambientalment!!
Per una Catalunya Independent que asseguri la qualitat de vida de totes les persones!!
 
 
Joan Martí
Membre de l'Executiva de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERC