Medi Ambient i Energia

#Defensamlonostro

Tres notícies d’avui mateix (28 de febrer), tres exemples de com el PP de les Illes Balears defensa ‘lo nostro’.

Els diputats del PP al Congrés voten en contra de la petició de paralització de les prospeccions petrolieres. Miquel Ramis es justifica davant els micròfons dient que s’hi oposen per què encara no tenen els informes de Medi Ambient. Amb quin morro aquest senyor es pot mirar cada matí al mirall? O t’hi oposes o no t’hi oposes. És una qüestió de principis. Cap informe no pot alterar una convicció. A quí preteníen enganar posant-se una camiseta blava per anar a una manifestació on ningú no els havia convidat?

Els sindicats expliquen que encara que les temporades turístiques de 2012 i 2013 varen ser ls millors de la història, no varen tenir efectes positius en la creació d’ocupació. Quan començaràn a entendre les dretes econòmiques d’aquest país que el nostre no-model productiu no serveix per crear ocupació?

Els tribunals declaren il·legal el cèntim sanitari, l’impost que grava el litre de combustible amb 4,8 cèntims per litre (1 cèntim !?!) i que s’havia de destinar a finançar la sanitat balear. Pagam la benzina més cara de l’estat. El que es recapta (més de 30 millions d’euros) no sabem a què es destina (a sanitat ben segur que no) i, a més, una part d’aquesta recaptació s’ha enviat a Madrid no sabem per finançar què. L’únic segur és que cap de nosaltres recuperarà mai res del que ha pagat il·legalment.

Sincerament, Sr. Bauzá, amb amics com vostè no ens calen enemics.


Lluís Segura
Secretari de Política Econòmica
Esquerra Republicana – Mallorca