Medi Ambient i Energia

Jornada: L’energia i els residus a la República Catalana

El dissabte 28 de gener va tenir lloc la jornada "L'energia i els residus a la República Catalana" emmarcada en la campanya "La República que farem" en la que l'Antoni Ferran, president de la sectorial de Medi Ambient i Energia d'Esquerra Republicana, va presentar els pilars de la República en aquest àmbit: http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/medi-ambient-i-energia

Prèviament, en Ricard Martínez, secretari nacional de Política Territorial, va donar la benvinguda als assistents i va presentar la jornada remarcant la necessitat de constituir una República per bastir un model mediambiental propi basat en una aposta decidida per les energies renovables i una estratègia de residu mínim i economia circular.

Tot seguit, van tenir lloc dues taules rodones simultànies, una dedicada a l'energia i una altra per tractar els residus. Per posar en comú les conclusions del debat, en Ferran Civit i el Marc Sanglas, diputats al Parlament de Catalunya, van ser els encarregats d'exposar les principals conclusions del debat. En l'àmbit de l'energia es va apostar per una xarxa de distribució que afavoreixi les energies raonables i avançar cap la sobirania i democràcia energètica que eviti els oligopolis i permeti el tancament de les nuclears a curt termini. En l'àmbit dels resdidus, es va concloure que cal fer una estretègia decidida per l'economia circular en el que s'incideixi en el productor per a la minimització dels residus, crear sinèrgies empresarials i apostar per la innovació per un canvi de paradigma a través de les noves tecnologies .

Per més informació, aquí teniu el contingut complet de la jornada:
https://www.esquerra.cat/uploads/20180124/jornada_2017_1_28_energia_i_residus_repcat.pdf

Descarrega't els cartells de la jornada clicant sobre cada imatge:

 
Descarrega't les presentacions de la jornada clicant sobre cada imatge:



O bé podeu veure el vídeo de la jornada: